Sežigalnica nevarnih odpadkov

 uvod članka slikaKot že pove naslov se je Stražišče zbudilo a vendar preko civilne  pobude.

 

 

 

 

Brezplačna ozadja za vaše namizje

ozadja


Veliko ljudi preživi ogromno časa na računalniku in ena izmed stvari, ki je na njem največkrat vidna je ozadje namizja. Poživite svoje namizje z ozadjem, ki vam najbolj ustreza (od abstraktnih slik, do slik z naravo, živalmi,...).

Imamo lahko vse kar si želimo!

amazing-cars_naslovnaSte kdaj razmišljali zakaj imajo nekateri toliko bogastva in nekateri ničesar? Kje so glavni razlogi za to in kaj vam manjka, da bi si lahko začasno lastili več predmetov? Si jih sploh želite? Predmeti prihajajo in odhajajo iz našega življenja. Najbolje pa bomo shajali, če se nanje ne bomo navezali. Razmišljajmo, da smo tukaj na Zemlji le začasno in so vsi naši predmeti in "lastnina" zgolj naše igrače za teh 70-80 let, kolikor je povprečna življenjska doba človeka...

Država je kot velika družina

pravicnost_naslovnaNi potrebno biti pretirano bister, res ne, da dojameš bistvo. Slabega gospodarja je potrebno opozoriti, da to kar počne ni v korist vseh družinskih članov. Dejstvo je namreč, da je naš gospodar navajen, da se mu nihče ne upre in tako misli, da lahko počne kar se mu zljubi. Tako nas zadolži do onemoglosti, nam ne zagotavlja osnovnih življenjskih potrebščin in se niti ne sekira za naše težave. Zato je rešitev samo ena...

Katere dejavnosti bi morale biti neprofitne?

dobicek_ali_druzbena_koristKaj je torej ta javni interes; splošno dobro; in katere dejavnosti si zaslužijo to »čast«, da se jih uvrsti na tako imenovano listo družbeno koristnih organizacij in kdo je tisti, ki opredeljuje pojem splošnega družbenega interesa? Država, kdo drug… In država smo mi vsi skupaj. Najprej izvolimo lokalne korenjake, jih pošljemo v parlament z še ostalimi 80. podobnimi. Ti nato modrujejo in preučujejo, kaj in kako, da nam na koncu lahko dokažejo, da je njihova največja veščina, ki jo premorejo verbalna komunikacija in nabiranje volilnih glasov.

Bitka na Maratonskem polju

marathon-battlefield_naslovna

(zgodovinske zanimivosti)
Leto 490 pr. n. št. Obdobje Grško - Perzijskih vojn.

Atenska vojska je z zanimivo taktiko premagala do tedaj nepremagljive Perzijce. 30.000 glava vojska na čelu z nekaj let poprej izgnanim Atenskim kraljem Hipiasom, je skušala zavzeti mesto Atene. 

Leta 2300 nas bo 35 milijard

rast_populacije_naslovna1Kolikšno je število prebivalcev na svetu v letu 2010 in kakšne so napovedi za v prihodnje? Nas bo res kmalu 9 milijard? To naj bi se zgodilo "že" leta 2045, kar naj bi nekateri izmed nas utegnili doživeti. Leta 2300 in ocene, da bi nas utegnilo takrat biti že 35 milijard, pa pač ne. Katera država v Evropi ima največ prebivalcev? Preberite si članek iz serije 2 min za splošno razgledanost in pridobivajte nekaj znanja skupaj z nami.

Na 'presni' ni bolezni

presni_svet_naslovnaOpažanja ljudi, ki se prehranjujejo presno so v veliki meri podobna. Največkrat pozitivna, ne vedno. Ogromno je primerov, ko so se ljudje s pomočjo »vrnitve v naravo« rešili tudi tako zahtevnih bolezni, kot je rak. Morda se sliši neverjetno, da lahko nekdo premaga tako zahrbtno bolezen, kot je rak z nekaj jabolki in bananami mar ne? Menim, da temu ni ravno tako in k »zmagi« prispeva še največ psihična stabilnost in moč vere.

Naaaj dan Predoslje 2010

predoslje_naslovnaV lepem nedeljskem dnevu smo se odpravili na naj dan, ki se je dogajal v Predosljah pr Kranju. Ko smo prišli na prizorišče okoli dvanajste ure se ni dogajalo še nič presenetljivega. Zato smo se odpravili še proti Bledu in se ustavili v Jezerski hiši Bled. Okoli druge ure smo se vrnili na prizorišče v Predoslje, kjer se je ravno pričenjalo tekmovanje godb na pihala.

XII. igre veselja in smeha

igre_veselja_naslovnaV lepem sobotnem popoldnevu smo se odločili, da tokrat obiščemo xii. igre veselja in smeha, ki so bile v soboto, 21. avgusta 2010 na letnem kopališču v Tržiču. Sodelovale so ekipe iz: Tržiča, Kranja, Radovljice, Predvora, Nakla in Zaječarja iz Srbije. Zaječar je pobrateno mesto z domačim Tržičem in to že 30 let. Foto in video reportaža.

Postenje - operacija brez skalpela

postenje_naslovna

Postenje je proces, v katerem izvajamo dosledno in prostovoljno odsotnost hranjenja vse dokler telo razpolaga z dovolj hranljivimi rezervami, ki so potrebne za normalno delovanje vseh telesnih funkcij; telo dejansko je' samo sebe...

 

Kupujemo izdelke ali sanje?

prodajamo_sanje_naslovnaDoločeno oglaševanje je postalo najmanj malo vprašljivo, če ne že kar zavajujoče saj izgubljamo občutek o tem, kaj je zares uporabno in tem kar mislimo, da potrebujemo. Z raznimi zelo šolanimi tehnikami prodaje nam vseskozi šepetajo na ušesa, ne že prav derejo se pravzaprav že nekateri le to kar si kot kupci želimo slišati in kaj veliko z izdelki to že nima več veze... (video)

Sprejem Jureta Megliča

slikcaTokrat smo odšli na sprejem evropskega podprvaka v slalomu na divjih vodah v kajaku Jureta Megliča. Sprejem je pripravilo domače športno društvo TVD Partizan. Že ob prihodu v prijetno gorenjsko vasico Duplje, od koder prihaja Jure Meglič, smo opazili plakate, ki so obveščali sovaščane o prireditvi. (foto in video reportaža)

 

Denar sveta vladar - bančni sitem

denar-naslovnaSte kdaj razmišljali kakšno bi bilo življenje brez denarja kot sredstva za izmenjavo blaga in storitev? Kako bi bilo, če bi morali vsak kozarec marmelade, okna na hiši, ali pa zdravljenje v bolnišnici, odslužiti ali blagovno menjati? Težko bi bilo. Oglejte si  odlične video prispevke (v angleščini) o tem kdo pošilja denar v obtok in kako so se spreminjala pravila skozi zgodovino denarja...

Bowling – družabna igra

bowling-naslovnaBili smo na bowlingu in bilo je super! Res je, da smo bili na bowlingu do sedaj samo nekajkrat in da so bili meti naše ekipe velikokrat mimo in seveda točkovni izkupiček precej nizek, pa kljub temu, bilo je zelo zabavno! V nadaljevanju si lahko preberete nekaj več o bowlingu, igri, ki je k nam prispela iz ZDA. Za Vas smo izbrskali tudi nekaj podatkov o samem točkovanju, pravilih, zgodovini... Na ogled tudi VIDEO.

 

Finale SP v nogometu v 3D tehniki

3dnogomet-naslovnaOgledali smo si finale svetovnega prvenstva v nogometu 2010 v Johannesburgu v 3 d tehniki v Ljubljanskem Xpandu.