Finale SP v nogometu v 3D tehniki

Ogledali smo si finale svetovnega prvenstva v nogometu 2010 v Johannesburgu v 3 d tehniki v Ljubljanskem Xpandu.

3dnogomet1OB PRIHODU NA PRIREDITEV


Ob prihodu na prizorišče smo si ogledali na kratko del nogometne tekme na mivki, ki je potekala že od 26. junija. Žal si tekme nismo mogli ogledati do konca, ker nas je preganjal čas in seveda nogometna poslastica, ki je čakala na nas. Najbolj pa nas je seveda zanimalo kako bo ispadlo spremljanje te nogometne tekme v 3d tehniki.

3dnogomet2FINALE NOGOMETNEGA TURNIRJA TROJK


Cena za vstopnico na prireditev je bila 9 €, ob vstopu na prireditev pa je bilo treba plačati še 1 € za izposojo posebnih 3d očal. Ob vstopu sta bila na desni strani, lepo vidna panoja za ogled nogometnih srečanj v posebni 3 d tehniki.

3dnogomet3PRED VSTOPOM NA PRIREDITEV LEPO OPREMLJEN PROSTOR Z DVEMA PANOJEMA


Na začetku prenosa je bilo lepo vidno v 3 d tehniki (malo manj razločno brez očal), kako je Fabio Cannavaro prinesel pokal na igrišče in ga ponosno še zadnjič dvignil v zrak kot daljnega leta 2006 v Nemčiji. Občutek je bil podoben kot bi stali tik ob njem!


3dnogomet4FABIO CANNAVARO ŠE ZADNJIČ V ROKAH DRŽI POKAL, ŽE ČEZ DOBRI DVE URI BO POKAL V ROKAH ŠPANCEV ALI NIZOZEMCEV


 

 


Pred začetkom nogometne tekme, sta zelo lepo izstopili postavi obeh moštev, imeli smo občutek, da nam je nekdo odprl list s postavimi direktno pred očmi. Začetek tekme je bil iz tv prespektive kakršno smo vajeni doma, slika pa je bila nekoliko zamegljena in nejasna. Zato pa so bili toliko bolj atraktivni določeni posnetki tekme. Recimo ko je nogometaš izvajal kot smo imeli občutek, kot bi stali čisto v bližini nogometaša. Pri izvajanu kota je 3d tehnika ponudila dobesedno, kot bo stali tik za golom, izjemno iz naše prespektive. Najbolj se nam je utisnila v spomin podaja iz kota, ko je žoga dobesedno švignila mimo naših glav, občutek pa smo imeli, kot bi stali tik ob vratnici. Pri nekaterih posnetkih pa nas je dobesedno tako zmedlo, da nismo vedeli kje se trenutno nahaja nogometaš. Šele, ko je kamera preklopila na tv način se je videlo, kje se nahaja nogometaš. Nekajkrat je bil nogometaš že v kazenskem prostoru, preden je kamera preklopila v tv način. Med polčasom, ko je bil nastop plesalk, smo imeli občutek kot, da smo na travi ob igrišču, tik ob plesalkah.Odlično! Prekrški so bili zelo dobro vidni, žoga pa se pri močnih strelih komaj opazi, leti namreč precej hitreje kot doma na tv - ju. Po koncu tekme, ko so španci slavili naslov svetovnega prvaka smo se počutil kot fotoreporterji med igralci. Med podelitvijo medalj pa smo imeli tak občutek, kot bi se preselili med gledalce tik ob prostor kjer so podelili medalije in pokal. Med podeljevanjem medalj, pa je bil občutek, kot bi nogometaši hodili mimo nas po tem ko so prejeli medalije. Ko pa so španski nogometaši slavnostno dvignili pokal in so v zrak poleteli listki, je bil občutek kot, da listki letijo na nas in smo v živo na stadionu. Skratka na trenutke smo imeli občutek, kot bi se nahajali na tekmi, enkrat med gledalci, drugič med igralci tretjič med plesalkami. 3 d tehnika nam lahko nudi izjemen občutek, ko bodo popravili še sliko, ki smo jo vajeni iz domačih tv – jev bo to res izjemno. Nekaj novega nekaj svežega, skratka uživali smo v 3D tehniki in nogometni igri.Ocenite ta članek:


Objavite povezavo do tega članka na Facebooku

Komentarji tega prispevka:

 
Mare
05.08.2010 15:55

Izposoja očal bi bila lahko brezplačna. Enako je pri ostalih 3D predstavah...
Citat