Sprejem Jureta Megliča

 

Jure_MeglicTokrat smo odšli na sprejem evropskega podprvaka v slalomu na divjih vodah v kajaku Jureta Megliča. Sprejem je pripravilo domače športno društvo TVD Partizan. Že ob prihodu v prijetno gorenjsko vasico Duplje, od koder prihaja Jure Meglič, smo opazili plakate, ki so obveščali sovaščane o prireditvi.

Jure Meglic je 26-letni kajakaš, ki se je rodil 18. avgusta 1984. S kajakom se je Jure Meglič začel ukvarjati leta 1995. Kot mlajši mladinec se je leta 2000 uvrstil v mladinsko A reprezentanco in nastopil na prvih svetovnih mladinskih tekmah. Leta 2001 je na Evropskem prvenstvu dosegel sedmo in osmo mesto, v moštvenih vožnjah pa je dosegel tretje mesto. V istem letu je dosegel naslov državnega mladinskega prvaka. Rezultati so se stopnjevali in leta 2003 je postal član A reprezentance v spustu. Ob športu je zaključil srednjo slika27šolo za oblikovanje in fotografijo. Na izbirnih tekmah se je izkazal in si priveslal mesto v slalomski reprezentanci do triindvajset let. Kmalu zatem je na Poljskem zasedel drugo mesto v moštvenih vožnjah. To je bil zanj in za celo reprezentanco zelo velik uspeh. Na svetovnem pokalu v Tacnu 2007 je zmagal na tekmi svetovnega pokala, od koder je tudi slika na plakatu desno, s sprejema v Dupljah leta 2007.

Največji dosežki:

2010: SPok, Seu d'Urgell, K-1 slalom, 9. mesto. EP 3xK-1 slalom, 3. mesto. EP, K-1 slalom, 2. mesto.

2009: SPok, Bratislava, K-1 slalom, 5. mesto. EP, 3xK-1 slalom, 6. mesto. SP, 3xK-1 slalom, 6. mesto.

2008: EP, 3xK-1 slalom, 4. mesto.

2007: SPok, Tacen, K-1 slalom, 1. mesto, EP, 3xK-1 slalom, 1. mesto.

2006: EP, 3xK-1 slalom, 1. mesto.

2005: EP mlajši člani, 3xK-1 slalom, 4. mesto. EP mlajši člani, K-1 slalom, 10.mesto.

2004: EP mlajši člani, 3xK-1 slalom, 2. mesto.

2002: MSP, K-1 slalom, 5. mesto.

2001: MEP, K-1 slalom, 7. mesto. MEP, 3xK-1 spust, 3. mesto.


Ob prihodu na prizorišče, kjer so se počasi začeli zbirati oboževalci in sovaščani Jureta Megliča je bila posebno pripravljena proga, kjer se bo moral spustiti Jure.

slika1 slika3
Prizorišče sprejema Posebno pripravljena kajakaška proga :-)


Na prizorišču je bilo poskrbljeno tudi za žejna usta, poskrbeli  so tudi za prigrizek. Po nekajminutni zamudi sta prišla s kočijo, kar oba šampijona, tako Jure, kot tudi evropski prvak Peter Kauzer. Poleg njiju sta prišla tudi trener Andrej Nolimal ter Andrej Žmavc, predsednik kajakaške zveze.


slika8Prihod šampijonov na prizorišče sprejema 

Po prihodu na glavni oder, je imel najprej kratek govor Peter Kauzer, nato pa še domači junak Jure Meglič.

slika9
Od leve proti desni trener Andrej Nolimal, Peter Kauzer ter Jure Meglič


 

Po kratkih govorih sta šampijona nazdravila s šampanjcem, ter prejela simbolična darila. V njihovo čast pa je zaigral mladi harmonikar.

slika18

Po uradnem delu pa je bil na vrsti preizkus, kako dober je lahko Jure na domači progi, ki so jo s pomočjo domačega gasilskega društva pripravili domačini. Peter Kauzer je bil tokrat v vlogi sodnika, Jure pa je moram čimhitreje prevoziti progo v posebno pripravljenem kajaku. Kako je Juretu uspelo prevoziti progo in v kakšnem času pa si poglejte v spodnjem video posnetku.

slika22Peter Kauzer je imel posebno pripravljeno mesto sodnika


 


slika24Jure po prevoženi domači progi in posebnem kajaku :-)


 


Zelo smo se zabavali, sprejem je bil pripravljen v prijetnem vzdušju z izredno domisleno domačo progo, po kateri se je spustil Jure. Po Juretetovem kopanju v domačem koritu so obiskovalci sprejema počasi začeli odhajati s prizorišča. Tako smo počasi odšli tudi sami novim dogodivščinam naproti.


slika26Obiskovalci počasi zapuščajo prizorišče sprejema


 

 

Fotogalerija

slika12
<< nazaj  stran  1/4  naprej >>
slika10
slika11
slika12
slika13
slika14
Ocenite ta članek:
( Število glasov: 2 )

Objavite povezavo do tega članka na Facebooku