Postenje - operacija brez skalpela

fasting2woman

Postenje je proces, v katerem izvajamo dosledno in prostovoljno odsotnost hranjenja vse dokler telo razpolaga z dovolj hranljivimi rezervami, ki so potrebne za normalno delovanje vseh telesnih funkcij; telo dejansko je' samo sebe...

Neprecenljive vrednosti Postenja so poznale že starodavne civilizacije, Kitajci (Taoisti), Indijci, prve sledove Postenja so zaznamovali že stari Egipčani 1500 pred našim štetjem (Herodot poroča..), domnevni oče medicine Hipokrat (460 -377 p.n.št.) je v času svojega življenja zapisal:

"Presitost je izvor mnogih motenj, zato je lakota mati zdravja. Bolj ko telo hraniš, več škode mu povzročiš."


Tibetanci so v 4 stoletju napisali prvo knjigo o zdravljenju z uvajanjem Postenja kot tudi o hranjenju. Vsi veliko modreci od Lao Ce-ja do Pitagore (ki je tudi sam živel in učil slog Naravnega Zdravja - Naravne Higiene) in Hipokrata so se postili in s tem poleg ponovne vzpostavitve zdravja dosegali tudi večji potencial Uma.

 

naravni_sokNa osnovi znanstvenih izsledkov (Dr. N. Walker) je Postenje ob razredčenih sadnih sokovih (1/3 soka in 2/3 vode) primernejše kot ob destilirani vodi, saj se zaradi prisotnosti sokov v popiti tekočini (v primerjavi s Postenjem izključno z vodo) povečuje sposobnost telesa za razstrupljanje in izločanje teh odpadnih snovi, počutimo se krepkejši in proces samozdravljenja telesa poteka hitreje (človeško telo je samoozdravljiv organizem, zato ne potrebujete ne zdravnika ne kakršnega koli "terapevta - homeopata, naturopata, bioenergetika, vuduista").

Nobenega tako imenovanega "naravnega zdravljenja" ni, kot bi radi to prikazali nekateri terapevti, telo je samoozdravljiv organizem in začne s procesom detoksifikacije takoj, ko mu zagotovimo preproste Naravne pogoje; detoksifikacija je v bistvu proces samozdravljenja, brez "zunanje pomoči" kogarkoli!

Vi se morate le odločiti in dosledno spoštovati in izvajati svoje odločitve, vse se namreč dogaja med vašimi ušesi!

Postenje je optimalna rešitev za odpravo tako akutnih kot tudi kroničnih bolezni, je najhitrejši način za odvajanje odvisnosti od dovoljenih (čaj, kava, tobak, alkohol, droge - zdravila...) in nedovoljenih drog, istočasno pa poteka tudi proces Naravne izgube teže - hujšanja.

 


O pripravi sadnih sokov in splošno o postenju


"Je operacija brez skalpela, vendar smiselna takrat, kadar se odločite za temeljito spremembo dosedanjega nezdravega življenjskega sloga"


Je operacija brez skalpela, vendar smiselna takrat, kadar se odločite za temeljito spremembo dosedanjega nezdravega življenjskega sloga in popolnoma napačne, žitne ali "veležitne" makrobiotične, termično obdelane, procesirane, konzervirane hrane, hrane živalskega izvora (meso in mesni izdelki, mleko in mlečni izdelki in jajca), katerega ključni del predstavlja Optimalna prehrana. Če tega ne boste storili, boste še naprej podlegali odpadniškemu higienistu in razno raznim terapevtom, zdravnikom, jih financirali, najvišje stopnje zdravja pa brez uvajanja sloga Naravnega Zdravja - Naravne Higiene ne boste dosegli nikoli.

Pozitivni učinki Postenja:

  • telo najbolj učinkovito izloča usedline strupenih odpadkov,
  • odpornost telesa se poveča,
  • telesna vzdržljivost se poveča,
  • masa telesa se zmanjša na naraven način - telo samo uravna svojo maso (brez zdravniških tabel...),
  • ob daljšem postenju telo izloča tudi nabrane pesticide (od 20 dni naprej),
  • delovanje vseh vitalnih organov se izboljša,
  • duhovne in Umske sposobnosti telesa se močno povečajo.

 

Povzeto po zapisih praktika naravne medicine Aloisa Kolarja in ostalih virih z interneta.Ocenite ta članek:
( Število glasov: 1 )

Objavite povezavo do tega članka na Facebooku

Komentarji tega prispevka:

 
irena verbovšek
03.11.2012 17:26

Pozdravljeni,

ker imam zdravstvene težave, me zanima točen urnik postenja z vodo oz. kombinacija s sadnimi sokovi. Trenutno popijem tudi dcl. soka iz aronie.

hvala in lep pozdrav

Irena
Citat