XII. igre veselja in smeha


V lepem sobotnem popoldnevu smo se odločili, da tokrat obiščemo xii. igre veselja in smeha, ki so bile v soboto, 21. avgusta 2010 na letnem kopališču v Tržiču. Sodelovale so ekipe iz: Tržiča, Kranja, Radovljice, Predvora, Nakla in Zaječarja iz Srbije. Zaječar je pobrateno mesto z domačim Tržičem in to že 30 let.

opis1Ekipa Zaječarja pred začetkom tekmovanja


Že ob prihodu na prizorišče je bilo jasno, da se bo dogodka udeležilo veliko ljudi. Pogled nad bazenom pa nam je razkril kaksne igre bi lahko bile, namreč iz vrha nad bazenom se je lepo videlo celotno področje prireditve.

opis2Pogled na kopališče, kjer se bodo v kratkem pričele xii. igre zabave in smeha


Najprej so se vse ekipe predstavile gledalcem in opravile častni krog okoli bazena. Moderator prireditve pa jih je na kratko opisal. Najprej se je predstavila ekipa As iz Radovljice, nato ekipa Leteča Teleta iz Kranja, nato ekipa iz Naklega, ki so se poimenovali Poskočni Krompirčki. Na vrsto je prišla ekipa iz Preddvora ali Preddvorski Hidički, kot so se poimenovali. Naslednji so se predstavili gostje iz Zaječarja in kot zadnji domača ekipa Tržiča, ki so napovedali trd boj in zmago.

 

Leteča teleta
Predvorski Hudički Ekipa Tržiča se predstavljaNato je sledil kratek nagovor treh županov iz Tržiča, Zaječarja in še enega pobratenega mesta Tržič, mesta Ste Marie aux minesiz Francije.

opis6Župani zgoraj naštetih občin imajo govor


Pri prvi igri so morali tekmovalci prenesti čimveč zelenih plišastih žogic iz ene strani na drugo, ekipa pa je imela toliko časa, kolikor sta lahko tekmovalki mrmrali z enim vdihom.

opis7Tekmovalec v akciji pri prvi igri


Druga igra je bila razdeljena na tri dele. V prvem delu sta se pomerili ekipi As in Leteča Teleta, v kateri je zmagala ekipa Leteča Teleta. Pri igri je bilo potrebno iz mreže izbiti 5 jajc in jih v letu uloviti in predati tekmovalki, ki je potem ko je imela v čolnu 5 jajc, čimprej prepeljati čez bazen na drugo stran bazena in dvigniti čoln in ga postaviti na suho.

Dekleti v pripravljenosti Zmagovalka v prvem paru pri drugi igri Veselje po opravljenih nalogah

 

Pri tretji igri je bilo potrebno s čolnom čim hitreje priti okoli otoka, pobrati sotekmovalca in ga čimhitreje prepeljati na otok. V vodi pa so dekleta seveda z velikimi žogami onemogočala čolnom prehod okoli otoka, prehod do sotekmovalca in nazaj na otok.

 

Nekateri tekmovalci so
imeli kar nekaj tezav
Tekmovalci se počasi
zbirajo na otoku
Dekleta poskušajo čimbolj ovirati nasprotnikaPri naslednji igri je bilo potrebno čim hitreje preteči okoli šotora, potem pa metati z ježkovo krogljico v tarčo. Gledalci so to igro zelo težko spremljali, ker še mi ki smo bili v bližini nismo videli kaj dosti, kaj šele gledalci na tribuni. Potem je bila ponovno na vrsti druga igra, ki je bila sestavljena iz treh delov v parih, ki smo jo opisali zgodaj. Tekmovali sta ekipi iz Naklega in Predvora. V katerem je bila na koncu hitrejša tekmovalka iz Preddvora.  Tekmovalki iz Naklega se je prevrnil čoln in je morala pobirati jajca iz vode.

V naslednji igri so morali tekmovalci s plavalnim črvom čimprej priti na drugo stran bazena, kjer so jih čakali umesni členi, kjer so morali vse črve sestaviti skupaj in čim hitreje preplavati nazaj s sestavljenim črvom. Pri tej igri je bila najhitrejša ekipa iz Tržiča.

opis13 opis14
Tekmovalci čakajo na žvižg sodnika Tekmovalci se vračajo s sestavljenimi črvi


Pred predzadnjo igro so se nam predstavili Trubači iz Guče iz Srbije, ki so malo popestrili večer, tekmovalci pa so se počasi pripravljali na predzadnjo igro v kateri so morali z majhnimi čolni priti na drugo stran bazena, kjer so jih morali spraviti v mrežo in za sabo povleči na drugo stran v drug kot in v vsakem kotu pobrati žogo, zadnjo žogo pa na splavu sredi bazena ter žoge prepeljati na startno pozicijo.  Nato je bil na vrsti še tretji dvoboj v drugi igri med ekipama Tržiča in Zaječarja. V dvoboju je bila hitrejša ekipa iz Zaječarja.

opis15 opis16
Trubači iz Guče
Tekmovalci v akciji


Pri zadnji igri so morali tekmovalci steči v kabino za preoblačenje in čimhitreje prinesti dele sestavljanke in sestaviti sestavljanko. Ta igra je bila se posebej zanimiva, ker so se štele dvojne točke. Na koncu je bila najhitrejša ekipa iz Tržiča.

opis18 opis19
Podloge kjer bodo tekmovalci sestavljali sestavljanko dokončno sestavljen grb Tržiča na podlogi


Sledilo je samo še razglasitev rezultatov in prihod ekip na most med obema bazenoma. Priznanja pa je podeljeval Tržiški župan mag. Borut Sajovic. Končno šesto mesto je zasedla ekipa As, peto mesto je pripadlo Naklškim poskočnim Krompirčkom, ki so prinesli županu tudi nekaj krompirja. Četrto mesto so osvojili  Preddvorski Hudički, tretje mesto pa je pripadlo gostom iz Zaječarja. Prvo mesto pa sta si razdelili ekipi Leteča Teleta in Tržiška ekipa. Lahko rečemo samo to, da je bilo izredno zanimivo, presenetljivo veliko gledalcev in veliko smeha in zabave. Prihodnje leto se spet vidimo.

opis21 opis22
Tekmovalci skupaj na otoku sredi bazena Župan se pripravlja na podelitev priznanj

 

opis23Prve tri uvrščene ekipe skupaj, Tržiška ekipa z velikim pokalom v rokah


 

Fotogalerija

slika11
<< nazaj  stran  1/4  naprej >>
Prihod \
slika10
slika11
slika12
slika13
Dekleti v pripravljenosti 


Ocenite ta članek:


Objavite povezavo do tega članka na Facebooku