Naaaj dan Predoslje 2010

slika_1

V lepem nedeljskem dnevu smo se odpravili na naj dan, ki se je dogajal v Predosljah pr Kranju. Ko smo prišli na prizorišče okoli dvanajste ure se ni dogajalo še nič presenetljivega. Zato smo se odpravili še proti Bledu in se ustavili v Jezerski hiši Bled. Okoli druge ure smo se vrnili na prizorišče v Predoslje, kjer se je ravno pričenjalo tekmovanje godb na pihala. Sodelovale so tri godbe in sicer iz Zgornje Savinjske doline iz Šenčurja in pa iz Železnikov. Po mnenju strokovne žirije je bila najboljša godba na pihala iz Železnikov, ki so za nagrado prejeli trobento. Godbi iz Šenčurja in Zgornje Savinjske doline pa sta si delila drugo mesto.


(godba na pihala iz
Zgornje Savinjske doline)

(godba na pihala iz Šenčurja)
(zmagovalna godba na
pihala iz Železnikov)

 

 

 

 

 

 

Prireditev se je nadaljevala z vajo GRS, reševanje iz zvonika. V vaji bi moral sodelovati tudi helikopter slovenske policije, vendar je zaradi nujne vožnje prispel na kraj dogodka nekoliko kasneje. Najprej so na kraj dogodka prišli gasilci, ki so se z visoko lestvijo povzpeli na zvonik od koder so reševali ponesrečence. Ostali gasilci, ki so prišli malenkost kasneje pa so se podali v cerkev v spodnjem delu od koder so reševali ponesrečence. Vajo sta ves čas akcije komentirala moderator in pa zdravnica iz ZD Kranj. Vaja je bila zaključena uspešno in hitro. Po koncu vaje so si lahko obiskovalci ogledali vsa vozila in opremo, ki so sodelovala na vaji.


slika5
(reševanje ponesrečenca pred cerkvijo)


(gasilci dvigajo visoko lestev
proti zvoniku)
(reševalec in gasilec pomagata ponesrečencu) (notranjost reševalnega vozila)

 

 

 slika9
(helikopter slovenske policije med preletom )


Sledila je spretnostna vožnja policista na motorju in prihod helikopterja na prizorišče prireditve. Še preden je helikopter pristal so obiskovalci že drli proti helikopterju, vendar so si ga lahko ogledali samo na nekaj metrov. Fotoreporterji smo lahko posneli helikopter tako v notranjosti kot zunanjosti in naredili nekaj zanimivih kadrov, ki si jih lahko ogledate v video posnetku.
(spretnostna vožnja policista
na motorju)
(prihod helikopterja na
prizorišče)
(notranjost helikopterja
slovenske policije)

 


 

 


slika13
(Naaajmočnejši gorenc 2010 Gregor Stegnar)


Prireditev se je nadaljevala z tekmovanjem za najmočnejšega gorenca 2010. Tekmovalci so tekmovali v 5 različnih disciplinah in sicer nošenje 300 kg uteži na določeni razdalji, dvigovanje 1800 kg vozila, prevračanje 400 kg pnevmatike, vleka 19 tonskega tovornjaka in prenašanje 400 kg pnevmatike na drogu v krogu. Tekmovalci so se potrudili do maximuma svoje moči, neprekosljiv pa je bil Gregor Stegnar iz Sebenj pri Tržiču, ki je zmagal v vseh disciplinah razen v zadnji, v kateri je bil najuspešnejši Andrej ušlakar, domačin iz Predoselj. Več o tekmovanju si lahko ogledate v video prispevku.


(Andrej Ušlakar v akciji) (Marko Porovne v akciji) (skupinska fotografija)

 

 

 


slika17
(Aleš rozman pri podpisovanju plakatov)


Nadaljevalo se je s skoki s štirikolesnikom in motornimi snežnimi sanmi. Fanta sta prikazala res vratolomne skoke, ki is jih lahko ogledate v video prispevku. Aleš Rozman pa je opravil nekaj več skokov kot Jure Saviozzi, z motornimi sanmi. Po koncu se je Aleš zahvalil publiki za vzpodbudo in nakoncu še velikodušno podpisoval plakate mladim oboževalcem.
(Aleš Rozman po končanih
vratolomnih skokih)
(Jure Saviozzi nam pozira
pred nastopom)
(Jure Saviozzi po končanih
vratolomnih skokih)

 


 

Med prireditvijo je goste zabaval ansambel Čuki, kot gost pa se je pojavil na kratko na odru tudi finalist Slovenija ima talent Peter Vode in zapel nekaj komadov. Žal nam ga ni uspelo ujeti v objektiv, Čuke pa si lahko na kratko ogledate v video prispevku. Prireditev je uspela fantastično, tudi vreme se je držalo cel dal, le nekaj kapljic je osvežilo najmočnejše gorence.

 

Fotogalerija

a5
<< nazaj  stran  1/13  naprej >>
a1
a2
a3
a4
a5

 
Ocenite ta članek:
( Število glasov: 2 )

Objavite povezavo do tega članka na Facebooku

Komentarji tega prispevka:

 
Janja
08.09.2010 16:54

Ja, samo tili, ki tekmujejo za najmočnejšega pa so čisto "odpuleni" :-)
Citat
 
 
FRANC
31.08.2010 20:22

Fenomenalni članek, kot tudi sama prireditev in avtor članka
Citat