Soteska Vintgar na Gorenjskem

vintgar_naslovnaNa lep sončen dan smo se odpravili na Gorenjsko. Ko prispemo do lepo urejenega parkirišča in želimo kupiti vstopnico, od katere denar je namenjen za vzdrževanje soteske, nas preseneti izjava prodajalke, da vstopnice ne moremo plačati s kartico, ampak jemljejo samo gotovino. Vljudno nam razložijo, da je najbližji bankomat v Gorjah pri trgovini blizu soteske.

Mangartsko sedlo

mangart_naslovnaOdpravili smo se na Mangartsko sedlo. Mangartsko sedlo je najvišje ležeča cestna točka v Sloveniji. Pot nas je vodila preko prelaza Vršič do Loga pod Mangartom in naprej proti mejnemu prehodu Predel, kjer se pol drugi kilometer pred prelazom Predel začne 12 km dolga vijugasta cesta, ki Vas pripelje mimo koče na Mangartskem Sedlu tik pod Mangartsko sedlo (2072 m).

Dovžanova soteska

dovzanova-naslovnaTokrat smo se odpravili na popotovanje v Dovžanovo sotesko pri Tržiču. Že takoj ob prihodu na parkirišče smo zagledali geološki steber kamenin, ki se nahajajo med Dovžanovo sotesko in Tržičem. Na levi strani je mostiček pri slapišču iz katerega je bil prekrasen razgled na Dovžanovo sotesko. Najprej smo se odpravili vzdolž dolžanove soteske in se ustavili pri reki ter se malo zazrli v moč vode, ki je rezala strugo Tržiške Bistrice.

Popotovanje v Logarsko dolino

logarska-naslovnaV prelepem sončnem jutru smo se odpravili proti Logarski dolini. Pot nas je vodila mimo Preddvora, proti Jezerskem. Na poti proti Jezerskem smo se na kratko ustavili na kavici in si v lepem sončnem jutru ogledevali slikovito naravo. Nadaljevali smo do Jezerskega kjer smo se ustavili pri Planšarskem jezeru ter nadaljevali pot proti mejnemu prehodu Jezerski vrh. (VIDEO)