Nekaj naj golov v nogometni zgodovini

Kateri je najlepši, najpomembnejši oz kako drugače naj, prepuščamo vsakemu na lastno presojo, saj se je v zgodovini nabralo že zares lepo število neverjetnih golov. Nekateri so združili pomembnost z neverjetnim, kot na primer Marco van Basten, ki je zadel svoj legendarni volej v finalu Evropskega prvenstva, nekateri goli pa so preprosto genijalni, pa čeprav doseženi na malo manj pomembnih tekmah.

Marco van Basten (Nizozemska, Evropsko prvenstvo 1988)

Veteran Arnold Mühren pošlje dolgo podajo z levega boka. Žoga leti 40 metrov proti Marcu van Bastenu na nasprotni strani kazenskega prostora, v skoraj mrtvi kot za strel na gol. Gol je bil dosežen v finalu evropskega prvenstva za doslej edini naslov evropskega prvaka Nizozemske.


 

Diego Maradona (Argentina, Svetovno prvenstvo 1986)

Edini način za opravičilo »božje roke«, gola doseženega 5 min prej na isti tekmi, je bilo mogoče le s tem neverjetnim golom. Po 60 metrov dolgem slalomu, kjer Maradona prejme žogo še na lastni polovici in preigra okoli 6 Angleških igralcev in na koncu še vratarja. Legendarni zadetek je bil dosežen v četrtfinalu svetovnega prvenstva leta 1986 v Argentini.


 

Ryan Giggs (Wales, FA pokal 1999)

Ryan Giggs prejme žogo na polovici svoje ekipe in potem vodi žogo v napad po levi strani, medtem preigra štiri obrambne igralce nasprotne ekipe in ustreli kot iz topa pod prečko vratarja Davida Seamena. Podoben gol, kot gol Maradone iz leta 1986 proti Angliji. Gol je bil dosežen na tekmi Manchester United - Arsenal in sicer v polfinalni tekmi FA pokala leta 1999.
Ronaldo (Brazilija, Špansko državno prvenstvo 1997)

Veliko igralcev je skušalo zaustaviti Ronalda pri njegovi 55 metrov dolgi kontroli žoge z začetkom na polovici njegove ekipe. Ronaldo je v tej akciji pokazal izjemno kontrolo žoge, odlično sposobnost preigravanja, hitrost in fizično moč saj ga ni oviralo niti vlečenje za dres nasprotnega igralca. V teh (najboljših) časih v njegovi karieri, je bilo pravilo nasprotnih ekip zaustavi Ronalda s prekrškom ali pa prejmeš gol. Na žalost pa so ga spremljale tudi hude poškodbe zaradi katerih je moral v karieri izpustiti kar nekaj tekem, tudi sezon.Gol je bil dosežen na tekmi Španskega državnega prvenstva med Barcelono in Compostelo leta 1997.Zinedine Zidane (Francija, Liga prvakov 2002)

Finale lige prvakov na Hampden Parku, Angilja. Pri rezultatu 1-1 sledi podaja na rob kazenskega prostora, kjer Zinedine Zidane udari popoln volej s pomočjo katerega Real Madrid osvoji svoj deveti evropski naslov prvaka. Gol je bil dosežen v finalu Lige prvakov leta 2002 med Realom Madrid in Bayerjem iz Leverkusna.


 

 

Cristiano Ronaldo (Portugalska, Liga prvakov in Angleško prvenstvo 2009)

Odlični Christiano Ronaldo iz njegove zadnje sezone pri Manchestru Utd. Neverjetna hitrost in natančnost strela ter samozavest. Na tekmi s Portom si igralci niso verjetno niti mislili, da bi Ronaldo utegnil streljati iz te razdalje in so bili zato pri pokrivanju rajši malce oddaljeni, kar jim omogoča čas za reakcijo v kolikor bi se odločil za preigravanje. Zares je težko pokrivati najboljše igralce na svetu!


 Ocenite ta članek:
( Število glasov: 1 )

Objavite povezavo do tega članka na Facebooku