The Cardigans - glasbena skupina

skupina_cardigans_naslovnaLeta 1998 so izdali morda celo njihov najboljši album, vsekakor pa najuspešnejšega – Gran Turismo. Velika hita s tega albuma sta bila skladbi Erase and Rewind in pa My Favorite Game. Sicer pa nas skupina vedno preseneti s čim novim in skozi čas so se njihovi albumi precej razlikovali eden od drugega. Le upamo lahko na še več zares kvalitetne glasbe z njihove strani v prihodnje.

Vas zanima kako se izdelajo nogavice?

nogavice_naslovnaSte kdaj pozorno opazovali nogavico in vas je morda zanimalo kako se taka nogavica izdela? Lahko so na njej zanimive barvne vsebine, lahko je popolnoma enobarvna, lahko sega do gležnjev ali čez kolena... In ravno zato, ker si po vsej verjetnosti nikoli niste vzeli časa za pozoren ogled svojih nogavic, imate v naslednjih nekaj minutah priložnost, da si še malce razširite svoja obzorja, tudi z nekaj znanja o nogavicah in nogavičarstvu.

Tradicionalni način kovanja železa

kovacija_kalcic1_naslovnaKovačija je majhno podjetje s štirimi zaposlenimi. Ustvarjajo že od leta 1989. Zelo težko je izključno z ročnim delom in tradicionalnim načinom izdelave konkurirati poplavi cenenih industrijskih izdelkov. Z veliko mero entuziazma, veselja, ročnih spretnosti in ponosa jim uspeva, da brez novodobnih naprav in strojev po konkurenčnih cenah kujejo kvalitetna vrtna in dvoriščna vrata, vrtne, balkonske in ostale ograje...

Vertum - mladi in ambiciozni

vertum_aka_alibi_naslovnaOb zdolgočasenem preigravanju velikanov klasične glasbe v glasbeni šoli, se je porodila ideja in nastal je garažni bend (beri sobni). Po tem, ko je polovica sosedov že oglušela, je bend končno dobil prostor za svoje izražanje. Neštete urice preživete ob inštrumentih pa so iz navadnega hobija vodile v odvisnost in člani od tedaj ne zdržijo več brez poštene doze rocka.

Fasada - obleka in obraz hiše

razingar_naslovnaEkipa spletnega portala Pozanimaj.se je tokrat obiskala podjetje Fasade Prima iz Hrušice pri Jesenicah na Gorenjskem. Direktor podjetja Primož Razinger nam je povedal da podjetje deluje od leta 2006. Najprej je Primož delal sam potem pa se je ekipa počasi povečevala. Danes ima Primož pet redno zaposlenih ljudi. V podjetju izvajajo vse vrste fasadnih sistemov, največ pa delajo s sistemom  Weber Terranova.

Glasbena skupina Apostoli

apostoli-naslovnicaNa tradicionalni blejski noči smo obiskali glasbeno skupino Apostoli in bili navdušeni nad kvalitetno glasbo, ki jo izvajajo. Tako smo se odločili, da skupino predstavimo tudi na našem spletnem portalu. V njihovi glasbi prevladujejo akustični inštrumenti, ter vokali. Zelo zanimivo je, da glasbeniki med preigravanjem menjajo svoje inštrumente. En del koncerta izvajajo z akustičnimi kitarami in mandolo, en del izvajajo z mandolo in violino.(VIDEO)

Ranč Mrcina - jahanje v naravi

rancmrcina-naslovnaObiskali smo Ranč Mrcina v vasi Studor pri Bohinju. Že ob prihodu na ranč smo bili navdušeni, saj je bil prvi pogled kot v kakšnem vestern filmu. Vse je bilo v naravnem stilu iz naravnih materialov. Ob prihodu je bilo na ranču kar nekaj obiskovalcev, v ogradi, kot smo kasneje izvedeli je to maneža, pa sta bila islandski konj in lipicanec. Vodnica nam je obrazložila o karakterju islandskega konja, katerega smo tudi opisali. (VIDEO)