Glasbena skupina Apostoli

 

Na tradicionalni blejski noči smo obiskali glasbeno skupino Apostoli in bili navdušeni nad kvalitetno glasbo, ki jo izvajajo. Tako smo se odločili, da skupino predstavimo tudi na našem spletnem portalu. V njihovi glasbi prevladujejo akustični inštrumenti, ter vokali. Zelo zanimivo je, da glasbeniki med preigravanjem menjajo svoje inštrumente. Del koncerta izvajajo z akustičnimi kitarami in mandolo, del  pa izvajajo z mandolo in vijolino. Zanimivo je tudi to, da irski folk del koncerta poje Marko, drugi del koncerta pa poje izreden vokalist Peter, ki nas je presenetil tudi z igranjem violine.


Marko nas je poleg vokala pri irsko - folk glasbi presenetil z odličnim igranjem tako na mandolo kot kitaro. Skupina zveni res odlično, tako, da se udeležite enega izmed njihovih koncertov in ne bo vam žal. Fantje so se ob preigravanju tradicionalne Irske glasbe, z svojo interpretacijo podali tudi na pot v obdobje 70 let, kjer so izvajali kar nekaj izvajalcev iz tega obdobja, za nameček pa izvedli tudi nekaj rock uspešnic skupin kot so: AC/DC, Guns n' Roses, Motorhead, Queen in drugih, ki pa so v akustično-bluegrass verzijah z dodatkom folk inštrumentov ter vokalov zveneli res odlično. V nekaj kratkih video posnetkih smo posneli nekaj utrinkov s koncerta na Blejski noči. Med preigravanjem pesmi Welcome to the Hotel California, pa smo se lahko prepričali da fantje igrajo popolnoma v živo, namreč zmankalo je elektrike za nekaj trenutkov, nato so fantje nadaljevali pesem tam kjer jo je prekinil električni mrk.


Predstavitev članov

apostoli3Marko Berčič - vokal, mandola, kitara

Marko prihaja iz Stražišča pri Kranju in je s glasbo povezan že od malih nog. Preigraval je v raznih glasbenih skupinah, nato pa skupaj s Petrom ustanovil skupino Shannon, ki je preigravala svetovne rock uspešnice v irsko akustičnem stilu. S skupino Shannon je tudi posnel demo live ploščo svetovnih uspešnic. Po razpadu skupine je deloval v različnih zasedbah. Pred približno 6 leti sta se s Petrom ponovno združila in nastopala kot duet. Nato se jima je pridružil Tomo Zelnik na bas kitari, zatem pa še Janez Mravlja na akustični kitari ter nazadnje Aleš Pirc na bobnih. Od takrat skupina Apostoli deluje v isti zasedbi. Marko je 3 leta deloval tudi kot tehnik monitoring na koncertih pri Janu Plestenjaku. Sedaj igra v spremljevalni skupini Nuške Drašček in v skupini, skupaj z bobnarjem Jana Plestenjaka. Trenutno si dela tudi glasbeni studio, kjer bo nastal tudi novi projekt Staneta Vidmarja. Glavni projekt Markota, pa je seveda igranje v skupini Apostoli, kjer skupaj ustvarjajo njemu najljubšo glasbo. Trenutno največji izziv mu je plošča Pain train, ki naj bi izšla jeseni. Marko se ukvarja samo z glasbo, v prostem času pa ja nadebuden športni ribič.

 


apostoli4Peter Jazbec - vokal, violina, kitara

Peter prihaja iz Kranja in je najprej nastopal samostojno s kitaro in svojim izjemnim vokalom. Nato deloval v različnih zasedbah. Z Markotom sta veliko nastopala tudi kot duet. Zmagal je tudi na Karaokah z Dejo Mušič v Naklem s pesmijo Yesterday od skupine The Beatles. Z Markotom sta nato ustanovila skupino Shannon, s katero so kar nekaj nastopali in posneli demo live ploščo svetovnih uspešnic v irsko akustičnem stilu.

Po razpadu skupine je Peter ustanovil skupino Apostoli, vendar se je skupina kmalu začela razhajati, zato sta se z Markotom ponovno združila in nastopala nekaj let kot duet. Nato se jima je pridružil Tomo Zelnik na bas kitari, zatem pa še Janez Mravlja na akustični kitari ter nazadnje Aleš Pirc na bobnih. Od takrat skupina Apostoli deluje v isti zasedbi. Trenutno Peter nastopa samo v skupini Apostoli, kar je seveda tudi njegov največji projekt trenutno. Pomagal je tudi pri nastajanju nove plošče Staneta Vidmarja, za katerega je posnel vijolino. Poleg glasbe se Peter poklicno ukvarja kot trgovec. Kot prvi cilj mu je nova plošča Pain train, z lastnimi skladbami, ki naj bi izšla jeseni, želi pa si čimveč nastopov in veliko užitkov pri igranju v skupini.


 


apostoli5Tomo Zelnik - bas kitara, vokal

Tomo prihaja iz Bitenj pri Kranju in se z glasbo ukvarja že več kot 30 let. Nastopal je v različnih zasedbah. V skupini Apostoli je nekje eno leto in pol in se odlično razume z ostalimi člani skupine. Trenutno igra samo v skupini Apostoli in si želi čimveč koncertov in čimveč užitkov pri igranju. Poleg glasbe, ki je njegov hobi pa se poklicno ukvarja z elektroniko.

 


apostoli6Janez Mravlja - vokal, kitara, tamborin

Janez prihaja iz Kranja in se z glasbo ukvarja že od svojega 12 leta. Prej je igral v skupinah Rockovnjači in pa Dreifuzz. Trenutno igra samo pri skupini Apostoli in upa da bo skupina ostala skupno tako kot do sedaj, saj meni da lahko samo timsko ustvarijo odlično glasbo. Poleg glasbe, pa se Janez poklicno ukvarja s kovinarstvom.

 

 

 

 apostoli7Aleš Pirc - bobni

Aleš prihaja iz Jesenic, trenutno pa živi v Kranju. Z glasbo se je začel ukvarjati pri 15-ih. Leta 1983 se je vpisal v Glasbeno šolo Kranj, kjer je končal 4 letnike. Leta 1985 je nastopal, kot bobnar  v gledališki  predstavi Ž ivljenje in usmrtitev Jeana Paula Marata v rež iji Matjaža Župančiča. Leta 1986 se je pridruž il skupini TWAB FORM ( kratica za Those Who Are Born For Music ), v skupini so bila poleg njega sama dekleta. Igrali so avtorsko glasbo, katero je pisala Blanka Turk. Besedila so bila v angleškem jeziku. Leta 1987 so posneli v studiju Merto v Ljubljani dve skladbi, Born To Be Together in Everlastig Loser. Jeseni leta 1987 se je pridružil skupini Signal. Preigravali so stari rock in rock n roll. Leta 1990 se je pridružil skupini Barockoko. Igrali so alternativni rock. V studiju Jork v Dekanih so skupaj posneli skladbo Love Song.

Leta 1992 se je pridružil hard rock skupini Mirabella. Leta 1993 so izdali kaseto z naslovom Ona spi, na kateri je bilo 10 avtorskih skladb. Glasbo sta pisala Andreja Ogrin in Toma Pavlin, besedila pa Janez Hvale. Skladbe so prav tako posneli v studiju Jork. Leta 2001 se je pridružil skupini Spekter. Igrali so plesno glasbo po hotelih. Leta 2005 se je pridružil narodnozabavni skupini Kifelčarji. Igrali so v glavnem na porokah, obletnicah in raznih veselicah. Leta 2008 je občasno igral v skupini Monroe band. Jeseni 2009 pa je začel igrati pri Apostolih. Poleg glasbe ga zanima še fotografija. Kadar ne sedi za bobni je običajen družinski človek. Ima štiri letno hčerko Glorijo, tudi ona rada kdaj zaigra na bobne.

 

 

Supina pripravlja svoj prvenec z naslovom Pain train, ki bo izšel v tem letu, kjer se bodo kot že sedaj prepletali različni akustični inštrumenti.Z aranžmaji avtorskih pesmi pa vas bodo popeljali tudi na pot okoli sveta, ter zaključili tam kjer so res doma z tradicionalno Irsko glasbo.

Ocenite ta članek:


Objavite povezavo do tega članka na Facebooku

Komentarji tega prispevka:

 
Angel
30.09.2013 12:58

Beautiful people are not always goog, but god people are always beautiful: )) Super muska, ni kej:))
Citat