Vertum - mladi in ambiciozni

b6Ob zdolgočasenem preigravanju velikanov klasične glasbe v glasbeni šoli, se je porodila ideja in nastal je garažni bend (beri sobni). Po tem, ko je polovica sosedov že oglušela, je bend končno dobil prostor za svoje izražanje. Neštete urice preživete ob inštrumentih pa so iz navadnega hobija vodile v odvisnost in člani od tedaj ne zdržijo več brez poštene doze rocka.

Skupina je sicer delovala pod drugim imenom in v rahlo spremenjeni zasedbi. Ob zamenjavi vokala (pridružila se je pevka), pa je skupina nadaljevala pot pod združenim imenom in zvrstilo se je kar nekaj uspešnih nastopov in koncertov. Med drugim zmaga na tekmovanju Hipersound Stars, kjer je skupina osvojila 1. nagrado (snemanje videospota), kasneje je sledil tudi uspešen nastop na festivalu Fens (Nova scena) v Kopru leta 2003, ki je prav tako prinesel 1. mesto s skladbo Svobodna, za katero je bil kasneje posnet tudi videospot.

Premierno je bil predvajan v oddaji E-plus na Kanalu A. Skupina se je predstavila tudi na TV3 v glasbeni oddaji Komet 13, skupaj s še dvema dolenjskima skupinama Dan D in Wet Bed.

MP3 - Vertum - Stik

MP3 - Vertum -Čakala bi

MP3 - Vertum - Mešam ti glavo

 

vertum-11

Poleg tega se je zvrstilo tudi nekaj uspešnih koncertov (diskoteka Club Bruno Gabrijele, koncert za občinski praznik (Mirna), razni koncerti na privatnih, ter študentskih zabavah in podobno). Po tem pa je sledila daljša pavza.


Med tem je pevka sodelovala kot back vokalistka na Emi s pevko Alyo (2003 in 2004). Leta 2005 je nastopila v oddaji Hri-bar. Kot edina slovenska predstavnica je nastopila na festivalu Studentsko ljeto v Bosni in dobila nagrado strokovne žirije (2. mesto). Med drugim se je leta 2006 udeležila tudi Bitke talentov na TVS1. Februarja 2007 pa je nastopala kot back vokalistka na Emi, s skupino Lunn-a-park.


 

 

Leta 2007 se je skupina ponovno združila in začela delovati pod novim imenom (Alibi). V repertoarju skupine je 8 avtorskih skladb, od katerih jih je 6 že posnetih v studiu in so bile predvajane na radijskih postajah. Skladbe so bile posnete v sodelovanju z Sergejem Pobegajlom in Urško Majdič (člana zasedbe Billysi), ter Apolonijo Šterk (pevka zasedbe Lunn-a-park). Pesem Nikoli ne reci ne je bila hit tedna na radiu Studio D. S pesmijo Besede se je pevka udeležila tudi Melodij morja in sonca.

Zasedba Alibi je leta 2009 morala, po izgubi bitke s sodnimi mlini, spremeniti ime in rodil se je VERTUM.

 


Vika Zore Žiga Strmole Luka Pate Igor Sladič Žiga Leban


Zadnji uspeh skupine je 2. mesto na natečaju Rock Izziv 2009, ki ga vsako leto organizira ŠOU v Ljubljani.

Zasedba:
Vika Zore (vokal)
Igor Sladič (kitara)
Žiga Leban (bass)
Žiga Strmole (klaviature)
Luka Pate (bobni, tolkala)


Zasedba je polna ambicij, željna odrskih luči in rjovenja publike!

Največja želja skupine je, da se čim več pojavljajo na odrih in predstavijo svojo glasbo publiki širom Slovenije, čez čas pa tudi publiki izven naših državnih meja. Želijo stopiti v korak z uspešnimi in bolje poznanimi slovenskimi glasbenimi skupinami, se povezati z glasbeniki in delati na kvaliteti, inovativnosti in privlačnimi nastopi. Želijo, da jih sprejmejo radijske postaje, ostali mediji in producenti ter da začutijo njihovo vnemo in mladostniški entuzijazem, ki ga gojijo do glasbe. Želijo, da ljudje vidijo ljubezen, ki jo čutijo do svojih zvestih podpornikov pred odrom, ... pred TV zasloni, pred radijskimi sprejemniki ... Čas je!

 

Obiščite bend Vertum tudi na Facebooku in na spletni strani http://www.vertum-band.com

 

Fotogalerija

a1
<< nazaj  stran  1/4  naprej >>
a1
a2
a3
a4
a5
Ocenite ta članek:
( Število glasov: 2 )

Objavite povezavo do tega članka na Facebooku