Tradicionalni način kovanja železa

logo_kovacija_kalcic

Marsikomu se zdi železo hladen in brezizrazen material. V Kovačiji Kalčič s pomočjo ognja, nakovala in raznih kladiv železu s preoblikovanjem vdahnejo toplino in dušo. V največji meri se držijo tradicionalne tehnologije in postopkov, nikoli pa se ne poslužujemo industrijskega načina izdelave. Kovačija je majhno podjetje s štirimi zaposlenimi. Ustvarjajo že od leta 1989.

 

 

Zelo težko je izključno z ročnim delom in tradicionalnim načinom izdelave konkurirati poplavi cenenih industrijskih izdelkov. Z veliko mero entuziazma, veselja, ročnih spretnosti in ponosa jim uspeva, da brez novodobnih naprav in strojev po konkurenčnih cenah kujejo kvalitetna vrtna in dvoriščna vrata, vrtne, balkonske, dvoriščne in stopniščne ograje, paviljone, okenske mreže, kovano pohištvo, nagrobne spomenike in križe, skulpture, … . Vse sestavne elemente za njihove izdelke kujejo sami, in kar je zelo pomembno, jih tudi kovaško sestavijo (kovičenje, spajanje z vezicami). Izdelki, kateri so namenjeni zunanji uporabi, so vroče pocinkani in mokro pobarvani s posebno barvo za pocinkano železo. Taka površinska zaščita strankam zagotavlja več desetletno zadovoljstvo brez vzdrževanja.


 

Po lastnih idejah, včasih pa tudi s pomočjo arhitektov in oblikovalcev so realizirali že veliko zahtevnih projektov, zato jim izkušenj zares ne primankuje. Na Blejski Dobravi 123 si lahko ogledate veliko razstavnih eksponatov, med 07 in 15 uro pa tudi delo v kovačnici.

 

 

ekipa_kovacije

 

Ekipo sestavljajo:

Bruno Kalčič
Ustanovitelj in lastnik, kovač po srcu in po duši, izučen za kovača leta 1985, od takrat zaprisežen in srčen kovač.

Zoran Matkovič

Po poklicu avtomehanik, priučen kovač, natančen in predan ustvarjalec.
Gregor Mandeljc
Po poklicu turistični tehnik, priučen kovač, med ostalimi je njegov hobi tudi kovanje.

Dušan Kalčič
Priučen ključavničar, dežurni krivec, večkrat poskrbi za smeh in dobro voljo.

 

Skupaj so sanjska ekipa. Strmijo za najboljšim, hočejo biti najboljši in so prepričani da tudi so med najboljšimi. Obiščite jih ob delavnikih med 7. in 15. uro, z veseljem vam bodo pokazali kako znajo z železom.


Podatki o podjetju:
UMETNO KOVAŠTVO BRUNO KALČIČ s.p.
BLEJSKA DOBRAVA 62
4273 BLEJSKA DOBRAVA

Gsm: 040 488 488
Fax: 04 587 44 05

www.kovacija.si

 

Fotogalerija

a1
<< nazaj  stran  1/6  naprej >>
a1
a2
a3
a4
a5


Ocenite ta članek:
( Število glasov: 9 )

Objavite povezavo do tega članka na Facebooku

Komentarji tega prispevka:

 
kovacija
07.12.2012 09:45

Več si preberete tukaj:

http://www.kovacija.si/
Citat